Ce e Google Analytics? Tutorial Gratuit Instalare pt WordPress

Ce e Google Analytics? Tutorial Gratuit Instalare pt WordPress

De reținut- Dacă vrei să iți creezi un site web ce crează bani, vezi aici un tutorial ce explică acest lucru pas cu pas!

Așa cum am scris în articolul anterior, orice site web are nevoie de Google Analytics.

Menționăm că este o unealtă gratuit oferită (și de utilizat ) din partea Google!

Google Analytics este un instrument gratuit de analiză a site-urilor web de la Google. Vă permite să faceți lucruri precum:

Vedeți câte persoane vă vizitează site-ul web
Găsiți informațiile demografice ale vizitatorilor dvs.
Vedeți ce postări și pagini de blog primesc cele mai multe vizite
Dar se poate complica foarte repede.

Acesta este motivul pentru care vom ignora majoritatea celor din Google Analytics pentru moment, dar vei găsi mai multe informații pe site mai târziu, tot ce trebuie să faci este să cauți la noi pe site!

Tot ce trebuie să faceți este să creați un cont Google Analytics și să îl instalați pe blogul dvs.

Și, deși există o mulțime de motive întemeiate pentru a instala Google Analytics, există două motive importante pe care le-aș sublinia:

În primul rând, Google Analytics vă stochează datele în timp. Când sunteți gata să vă scufundați mai târziu, veți fi recunoscător că ați colectat date de la început.

În al doilea rând, este emoționant să urmărești oamenii care vizitează site-ul tău la început. Îmi amintesc de prima dată când Google Analytics a înregistrat un vizitator pe primul meu blog. Am crezut că este o greșeală. „Cineva a vizitat site-ul meu? Într-adevăr? De ce ar face asta? Cine sunt ei? Le-a plăcut? ”


Vederea primilor vizitatori intră îți va oferi un impuls imens de motivație. Chiar dacă verificați numai Google Analytics pentru a vedea traficul total, merită mult timpul necesar pentru configurare.

Este de asemenea extrem de rapid și simplu ca să faci acest lucru. Uite cum mai jos!

Pasul 1- Inregistrează-te pe Google Analytics

Asta e simplu-Te duci pe site -> GoogleAnalytics și selectezi START MEASURING!

Dacă nu sunteți conectat la un cont Google, acesta vă va cere să vă conectați la contul dvs. Google. Dacă aveți unul, faceți acest lucru. Dacă nu, creați unul (e de asemenea gratuit ) și conectați-vă cu aceasta.

Dacă nu știi cum, ai un TUTORIAL AICI și efectiv creezi un cont AICI

Pasul 2- Crează un cont de Google Analytics

Pe acest ecran, vă va solicita să furnizați un nume de cont. Folosiți numele site-ului sau blogului pentru aceasta.

Nu vă faceți griji pentru casetele cu bifele deocamdată. Le puteți schimba oricând mai târziu.

După ce faceți acest lucru, faceți clic pe Next/ Mai departe în partea de jos.

Pasul 3- Alege ce vrei să măsori

Acest ecran vă cere să alegeți dacă doriți să măsurați un site web, o aplicație sau o combinație a ambelor.

Alegeți Web, deoarece creați un blog.

Acum apasă NEXT/ Mai Departe.

Pasul 4- Completează datele proprietății

Vă va cere acum să completați câteva detalii despre site-ul dvs. web, inclusiv numele acestuia, adresa URL, categoria industriei și fusul orar.

După ce ați făcut acest lucru, faceți clic pe Creați în partea de jos.

Pasul 5- Copiază codul de urmărire pe site-ul tău

Acum că acest cont al tău este creat, Google a creat pentru tine un cod unic prin care va trimite informatii (cine a intrat pe site la tine, de pe ce fel de telefon,etc..) in acest cont. Dar ca acest lucru să se și întâmple, trebuie ca să ai acel cod pe site, adică să îl stie site-ul tău și să știe ca să trimită aceste informații .

Destul de simplu până acum,nu?

Unde anume?

Acest lucru se face in tema , in codul efectiv al temei, in partea de <HEAD> a temei.

Nu te speria, sunt aici ca sa te ajut!

Ar trebui să știi că o temă se actualizează(devine mai bună în timp) , așa că dacă tu o modifici adăugând codul tău, tu o să te trezești că peste 1 lună de exemplu nu mai intră nimeni pe site,aparent, atunci când tu te uiți pe Google Analytics.. De aceea trebuie să folosești o temă-copil, asupra căruia vei interveni tu.

Există și alte variante prin care se poate integra această unealtă de la Google, dar este important de reținut că aceasta este una din cele mai ușoare.

Dacă dorești, poți să aflii mai multe informații despre cum te putem ajuta noi, echipa UTOPIAN, ca să ai oameni ce află de afacerea ta și tu te poți concentra doar asupra lucrului la care esți bun!

Uite ,pas cu pas, cum se pune acest cod in partea de sus a temei ! Dacă ai site-ul in limba romană, o să vezi ca pe această bandă din stânga ai un cuvânt numit MODULE. Dacă ai in limba engleză, atunci …Imi pare rau , nu mai poti face nimic, site-ul tau e pierdut pe vecie !

Am glumit, în loc de MODULE va scrie PLUGINS. In loc de Adauga va scrie Add new… Tu retine aici in limba romană și o să reușesti

TEXTUL DE SCRIS ESTE INSERT HEADER AND FOOTER

Acum te vei duce in alta fereastra, si vei copia acel cod de care am vorbit. Daca nu mai stii cum, te duci pe Google si scrii „Google Analytics” si o sa ajungi pe o pagină cam așa…

Acum , inapoi pe prima fereastra, la tine pe site, vei lipi acel text pe care l-ai copiat.

Si de acum incolo, Google va fi informat cand cineva intra la tine pe site, de unde e, si multe alte informatii. In timp, este important sa stii cine te citeste, cine e interesat de ceea ce ai tu de oferit . Acesta este doar vârful de iceberg, și tu ai reușit!

Felicitări!

[convertkit form=2589119]

Următorul pas pentru site-ul tău- Află când site-ul tău are probleme

Site-ul tau e format din mici fisiere ce stau pe un calculator mai special numit server și atunci cand cineva e interesat de un text pe care l-ai scris pe site-ul tău , atunci va cere la acel calculator să vadă ce ai scris. Dar poate acel calculator are probleme…Poate s-a stricat? Poate a ramas fara curent electric? De unde stii că chiar lumea poate să vadă ceea ce ai scri tu?

Ei bine, un profesionist în materie de realizarea de site-uri web poate să fie alături de tine, pentru o sumă lunară, și te va ajuta cu multe lucruri ce pe tine nu ar trebui sa te intereseze, și poți doar ca să te ocupi să scrii acele texte pe care le dorești.

CONTACTEAZA-MĂ!

Următorul pas pentru site-ul tău- Stabilește-ți lista de email-uri

Acum că Google te va informa prin rapoartele sale câtă lume va intra pe site-ul tău, trebuie să interactioneze cu clientii ce te vizitează.

Fiecare motor de marketing pe care l-am creat pentru companii s-a bazat pe e-mailuri.

Și există un motiv întemeiat pentru asta: listele de e-mail sunt cel mai bun instrument de marketing. Punct.

Gândiți-vă la lista dvs. de e-mailuri ca la o rază laser gigantică pe care vă puteți concentra pe orice ofertă doriți. Vindeți consultanță? Prezentați-vă lista către cititor.

Publicați o nouă postare pe blog? Introduceți lista dvs. în partea de jos a postării de pe blog.

Un podcast tocmai te-a intervievat? Aduceți lista dvs. la publicul podcastului.

Dintre toate canalele de marketing care au apărut și au trecut de-a lungul anilor, nimic nu se compară cu puterea unei liste de e-mail de înaltă calitate.

Chiar dacă nu sunteți sigur ce să trimiteți abonaților dvs. de e-mail, este în regulă. Important este să începeți să strângeți o listă de abonați și să construiți fundația devreme.

PAS DE ACȚIUNE: Creați o listă de e-mail.

Folosind Constant Contact sau alte servicii de marketing prin e-mail, începeți să colectați e-mailuri pe blogul dvs., astfel încât lista să fie gata pentru dvs. imediat ce aveți nevoie. Este nevoie de timp pentru a construi o listă de dimensiuni decente, astfel încât viitorul dvs. om va fi extrem de recunoscător dacă îl configurați acum.

Chiar și o înscriere foarte simplă în bara laterală a blogului dvs. este suficientă pentru a începe.

Nici măcar nu vă faceți griji cu privire la trimiterea de e-mailuri, cu excepția cazului în care doriți. Principalul lucru este că colectați abonați de e-mail de la început. Listele de e-mail pot fi o mină de aur odată ce ai câțiva mii de abonați, iar banii intră într-adevăr odată ce ai 10.000 de abonați sau mai mult.

Dacă ai nevoie de ajutor, suntem aici pentru tine!

Ce are nevoie firma ta  CU ADEVARAT!

Firma ta nu are nevoie de un site de prezentare !

Stim cine esti- Esti un om ocupat din alt domeniu (nu esti cu calculatoarele) si vrei ca sa ai mai multi clienti. Ca să ai mai multi clienti,te-ai gandit EXTREM DE BINE că ai ajuns aici și că analizezi optiunea …

O sa iti spun imediat DE CE ARE NEVOIE FIRMA TA CU ADEVARAT!

 • Firma ta nu are nevoie de un site de prezentare facut pe 200 de lei. ……Pentru ca Google il va lasa pe pagina 200..Si nimeni nu se uita pe pagina 2 a Google, d-apoi pe pagina 200…Cati bani dai, atat face! Dar nu te speria, nu trebuie sa dai sume mari de bani ca sa ai un site bun, ci trebuie sa fii informat!
  • Sa stii ca …
   • Un realizator de site-uri serios iti va face un site web placut de Google, nu doar iti va face un site ca sa iti ia banii!
   • Daca nu te intereseaza decat a avea un site web, si vrei sa fie cat mai ieftin, am pregatit pentru tine un intreg curs in care iti explic, pas cu pas, si GRATUIT, cum sa iti faci un site web! APASA AICI!
   • La firmele mari, un site web se duce la un Specialist SEO. Acest specialist trebuie ca sa muncească ca să îți ducă site-ul pe prima pagină , să indrepte problemele tehnice si non-tehnice descoperite care fac ca Google sa nu placa site-ul tău, si multe altele. Acest proces face diferenta dintre un site pe 200 de euro facut de un „baiat pe IT” și succesul pe care îl ai atunci cand esti dispus sa lucrezi lunar cu un specialist SEO!
   • Daca esti interesat doar sa iti fac un site web, la preturi cat mai mici, te pot ajuta, dar voi fi sincer cu tine si iti voi spune daca are nevoie de munca regulat sau nu. Depinde de domeniul unde activezi si de ceea ce doresti ca acest site sa iti producă!
   • De asemenea, daca doresti să mă ocup de un site web pe care l-a facut cineva, si vezi ca nu produce rezultate, atunci voi remedia acel website si in procesul de creatie website probabil va arata la fel, dar va fi schimbat acolo unde un ochi normal nu vede ( etichete, titluri de SERP, meta-descrieri, si multe alte elemente). De asta, procesul acesta de optimizare SEO este mai important decat cel de realizare a website-ului, căci creația lui e un sprint, iar SEO este o muncă complexă pe termen lung!

De ce imi pasa mie ca site-ul este pe pagina 200?

Oamenii cauta pe Google ,vad primul rezultat, se intorc pe Google pentru cel de-al doilea rezultat daca nu au gasit ceea ce caută, si  apoi schimbă cautarea!

Dacă website-ul tau a fost realizat ca sa iti ia cineva banii, atunci nu va fii pe primul loc sau pe al doilea… Si nu va fi accesat.Si asa vei ajunge  ca sa crezi ca e inutil, ca e o prostie ce a irosit banii tai munciti cu greu si ca tot mai bine e sa faci altceva…

De ce sa dau bani luna de luna daca site-ul este gata?

Inteleg de ce intrebi asta…

De asemenea, această intrebare, la fel ca cea legata de – Cat costa un site web? este cea mai intalnită discutie cu potentiali clienti(adica cu cei interesati de crearea unui site web dar indecisi)

Cel mai simplu raspuns este cel mai de sus… Site-ul tau este facut de cineva pe care nu stii sa il verifici, si nu stii daca a dat buleala sau nu. Cand renovezi, de exemplu,  te gandesti să verifici munca meseriasului, dar cum te asiguri de faptul ca siteul tau iti va produce ceva?

Majoritatea celor ce au fost interesati de realizarea unui website au dat de un Dorel, a facut ceva, le-a luat banii, si de atunci  acesti clienti spun ca nu mai vor website… Dar cei curajosi ce inteleg ca acest proces de realizare a unui website iubit de Google ce ajunge pe primul loc si pe care intra toti cei interesati este  un proces de lungă durată, cu o mică plată lunară.

Ș așa ajung la rezultate nesperate, ajung la a scapa de sef si de a avea propriul job, de a lucra online de oriunde din lume, fie de la tara sau din Tenerife, automatizand lucrurile si bucurandu-se de viata!

Dacă intelegi unde ai putea sa ajungi, intelegi si de ce trebuie sa ai un partener de cursa lunga, care sa fie sincer cu tine in acest proces de optimizare/ creatie a unui website  ca sa poată să ajungă pe primul loc.

 

Descopera-ne munca

Portofoliul echipei UTOPIAN

Ai aici doar câteva din proiectele de care ne-am ocupat de-a lungul timpului, de la site-uri de biserici (precum BisericaCuCeas.ro  ), la site-uri de cabinete medicale sau de firme de turism in Delta Dunării precum Excursii-In-Delta-Dunarii.ro

Excursii in Delta Dunarii realizare de site web creare de site web

Cu ce servicii te putem ajuta?

"Meniul nostru pentru tine!"

 • Creare| Realizare de site web
  ----- > Ai nevoie de un site web. Suntem aici pentru tine. Vezi cât costă un site web aici!
 • Realizare Magazin Online
  ----- > Poți vinde liniștit de oriunde vrei de pe site-ul tău. Aceasta este puterea unui site web / magazin web!
 • Optimizare site să ajungi primul pe domeniul tău!
  ----- > Dacă nu ești primul pe Google, degeaba! Oamenii nu ajung pe pagina a doua a Google decât dacă sunt foarte disperați, de aceea este crucial să fii primul pe site. Noi vom lucra lunar ca să ajungi primul din domeniul tău!
realizare site web creare site prezentare

Cere o Oferta de pret

emisă gratuit!

Folosind pagina de contact, putem să incepem să vorbim despre ceea ce te interesează.

De ce noi?

Noi ne vom ocupa de tot ceea ce înseamnă un site web- De la cum să facem să fie rapid la cum să ajungă in fața potențialilor clienți interesați și a competiției.

×
Call Now Button